Snel je bedrijf brandveilig inrichten

Geplaatst op

Het zal je niet verbazen dat brandwerende maatregelen genomen zijn om de verspreiding van brand te voorkomen of te vertragen ;). Zo hebben mensen meer de tijd om het pand te verlaten. Daarnaast kan het ook heel handig zijn om deze maatregelen te nemen in bedrijven waar met waardevolle spullen gewerkt wordt, bijvoorbeeld in een diamantslijperij. Welke maatregelen je kunt nemen, vertellen we je in deze blog. Dus lees snel verder. 

Veiligheidsindustrie

Er is een hele industrie opgetuigd die de installatie van rookmelders en brandalarmen regelt, alsmede de productie van deze apparaten. Deze waarschuwen de mensen in het gebouw als er rook of vuur wordt gedetecteerd. Handig, zodat je je snel uit de voeten kunt maken, vanzelfsprekend op ordentelijke wijze. Voor dergelijke calamiteiten zijn experts aangesteld. Ze coördineren dergelijke evacuaties van het personeel. Ook brandblussers en brandblusdekens zien we vaak binnen bedrijven. Ze zijn speciaal bedoeld om beginnende brandjes te blussen voordat ze zich verspreiden.

Binnenarchitectuur

Op het gebied van de binnenarchitectuur is er veel mogelijk. Denk aan brandwerende deuren, wanden en brandwerende platen. Deze voorkomen dat vuur en rook vrij spel hebben binnen een bedrijfspand. Dan kun je dus de brand isoleren. Dit werkt vertragend. Zo heeft de brandweer meer tijd om de rest van het pand te redden. 

Brandwerende coatings en isolatiematerialen 

In combinatie met wanden en deuren kun je voorkomen dat vuur zich snel verspreidt door ook muren, plafonds en vloeren brandwerend te maken. Denk aan speciale isolatiematerialen. Die vertragen de brand ook en zorgen ervoor dat het vuur niet kan overslaan via kieren en ruimtes in de wand. 

Regelmatig testen

Het is belangrijk om alle apparatuur en systemen die worden gebruikt voor brandbeveiliging regelmatig te onderhouden en te inspecteren om ervoor te zorgen dat ze goed werken. Tevens is het zeer goed om medewerkers te trainen, zodat ze weten wat ze moeten doen in geval van brand. Vergeet ook niet om een brandveiligheidsplan op te stellen. Dit komt de veiligheid zeker ten goede. Kijk online voor de nodige tips hiervoor. 

Wil je meer lezen? Check dan geregeld onze site!

Over ons

Laat je verrassen door leuke content over het verbouwen en inrichten van je woning. Lees snel onze publicaties!

Contactgegevens

Via info @ bouwmarktmayer.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden