Tips voor het creëren van een gezonde werkomgeving

Geplaatst op

We besteden het grotendeels van onze tijd aan werk. Door naar kantoor te gaan, onderweg te denken aan werk of juist in de avonden en in het weekend erover te hebben met familie en vrienden. Werk is voor vele een belangrijk onderdeel van het leven. Daarom is het ook belangrijk om een zo gezonde mogelijke werkomgeving te creëren. Met een gezonde en veilige werkomgeving zal dit uiteindelijk de levenskwaliteit ook sterk verbeteren. In deze blog behandelen we een aantal tips waardoor jouw werkvloer een gezondere omgeving wordt.

Schone ruimte en organisatie

Hygiëne is een belangrijke factor in ons welzijn. Een basisregel in het leven waar eenieder aan moet voldoen. Hygiëneregels worden meestal ook opgenomen in het personeelshandboek. Net als je huis moet ook het kantoor regelmatig schoon gemaakt worden. Een kantoor wordt meestal door meerdere mensen per dag betreden en dus ook door meerdere mensen per dag vies gemaakt. Elk bedrijf heeft baat bij schoonmakers die een reguliere schoonmaak uitvoeren. Daarnaast is organisatie van kantoorartikelen een belangrijke factor. Om dit goed in de hand te houden is het verstandig om de verantwoordelijkheid bij de werknemers te leggen. Als iedereen rekening houdt met het hygiënisch houden van zijn eigen werkplek kom je al een heel eind.

Ergonomisch ingestelde stoel en bureau

Ergonomie is heel belangrijk. Omdat de meeste banen bestaan uit kantoorbanen waar je veelvuldig aan het zitten bent is het zaak om een ergonomisch goed ingestelde stoel en bureau te hebben. De werkgever kan hier een grote rol in spelen. Denk hierbij aan het faciliteren van stevige verstelbare stoelen en bureau’s. De beste optie hiervoor is een werkplek waar je om de zoveel tijd eenvoudig kunt switchen tussen zitten en staan. Door de werkhouding te rouleren voorkom je de meeste fysieke problemen bij werknemers.

Veiligheid op de werkvloer

Elke Nederlandse werkvloer moet voorzien zijn van een veiligheidsplan, het is zelfs verplicht. Hoe meer informatie in dit plan hoe beter. Bij het plan horen allerlei protocollen mochten de werkvloer een risicogebied worden of een gevaar voor de gezondheid. Dit kan een direct of indirect gevaar zijn. Denk hierbij aan een asbest situatie of een brand dat is ontstaan. Daarnaast raden we voor elke werkvloer aan om een AED te kopen. Een Automatische Externe Defribillator kan van levensbelang zijn. Het is een apparaat dat bij sprake van een hartstilstand een elektrische stoot kan geven. Hiermee kan de hartslag weer op gang gebracht worden. Deze kan bediend worden door een hulpverlener maar ook door je directe collega. Bij een AED zijn altijd instructies meegeleverd.

Gerelateerde berichten

Leuke locaties om heen te gaan op vakantie

Veel mensen vinden het heerlijk om er af en toe tussenuit te kunnen gaan. Een vakantie naar het buitenland is dan zeker geen slecht idee. Echter kan...

Lees meer

De beste onderhoud tips voor jouw meubels

Je hebt net een nieuwe inboedel gekocht voor je nieuwe woning. Hopelijk zul je er nog vele jaren van genieten. Om te genieten van een lange...

Lees meer

Over ons

Laat je verrassen door leuke content over het verbouwen en inrichten van je woning. Lees snel onze publicaties!

Contactgegevens

Via info @ bouwmarktmayer.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden